Szublimáció

Bevezetés TechnológiákSzublimáció

Cégünk 2009-ben kezdte meg a digitális szublimációs nyomtatáshoz szükséges rendszerek és alapanyagok nagykereskedelmi értékesítését. Azóta széleskörű tapasztalattal és egyre bővülő raktárkészlettel szolgáljuk ki régi és új ügyfeleinket.

Mi a szublimációs nyomtatás?

Sokrétű alkalmazási területe, valamint kiváló minősége és tartóssága miatt az egyik legjobb digitális transzfer nyomás. További előnyei közé soroljuk az alacsony beruházási költségeit, mely ezáltal könnyen beilleszthető a kisebb vállalkozások profiljába is. Lényege a speciális szublimációs festék kémiai tulajdonságában rejlik, mely megfelelő hő és nyomás hatására az alpanyag strukturális részévé válik, tökéletesen kitapithatatlanná és ellenállóvá téve azt, szemben más transzfer eljárásokkal, melyek csak a felületre viszik fel a nyomatot. Elengedhetetlen kellék továbbá a festék hordozója, azaz a szublimációs papírAz alapanyag textilek esetén általában poliészterszilárd tárgyak esetében kerámia, fém, fa,üveg,stb., melyek speciális szublimációs lakk bevonattal vannak ellátvaBőrre vagy kezeletlen felületekre nem lehet szublimációs eljárással nyomtatni.

Hol alkalmazzák a szublimációs nyomtatást?

A szublimációs nyomtatás alkalmazása a legkülönbözőbb területeken jelenik meg. A reklám és ajándéktárgyak tekintetében főként zászlók, bögrék, puzzle-k, táskák, sálak, párnák, nyakpántok, pólók és ruházati termékek, valamint sportruházat és fürdőruhák készítése esetén kiváló. A belső terekre vonatkozó piacon a szublimációs technológiát leginkább csempék, függönyök, asztalterítők és lámpaernyők készítésekor és emblémázásakor használják.Nagy számban fordul elő a fényképészetben és a fotústúdiókban.Szemmel láthatóan ez a technológia nagy piaci potenciállal és jó kilátásokkal bír.

Mik a szublimációs nyomtatás előnyei?

Mivel a szublimációs festék nem csak az alpanyag felületén,hanem annak pólusaiban is megtalálható, ezáltal olyan tartósságot érhetünk el, mely tökéletesen ellenáll a tisztításnak és mosásnak.Ha már van számítógépe esetleg grafikai szoftvere, akkor már csak egy kis beruházás kell, hogy különleges és egyedi termékeket kínáljon ügyfeleinek.
Nincs szükség vektoros grafikára vagy a nyomat színekre bontására.Nincs kliséköltség, ezáltal gazdaságos lehet a kivitelezés akár egy darbtól is. Ezzel a rendszerrel bárki könnyen és egyszerűen készíthet fényképes ajándékokat és dekorációs termékeket tökéletes minőségben.


Mik a szublimációs nyomtatás hátrányai?


Csak a megfelelő "szublimálható alapanyagokra" használható.
Abból kifolyólag hogy csak a festék transzferálódik,az eljárás csak fehér vagy világos felületen használható.

Mire van szükségem a szublimációs nyomtatáshoz?

Cégünknél megtalálható mindaz ami ezen technológia elindításához illetve működtetéséhez szükséges.

1. Tintasugaras nyomtató

Ez lehet egy olcsó A4-es nyomtató vagy akár egy nagyformátumú (A2, A1, A0) tekercses nyomtató is. Hogy melyik tipust kell választani az az alkalmazástól függ. Pl. bögrék, pólók, párnák és más kisebb reklámtárgy szublimációs nyomtatására az A3-as vagy A4-es is elegendő, de a nagyobb zászlók, konfekcionálás előtti ruhadarabok....és egyéb nagy méretű vagy nagy volumenű munkákhoz már nagyformátumú nyomtató szükséges.


2. Utántölthető üres tintakazetták

Ezek a nyomtató szublimációs nyomtatásra alakításához szükségesek. Tulajdonképpen az adott gyári kazetta (vagy ismertebb nevén tintapatron) másolata, de üres és utántölthető. Ezekbe kell betölteni a szublimációs tintát. A használat során bármikor utántölthetők és cserélni sem kell őket.Önresettelő chippel vannak ellátva.  


3. Szublimációs tinta

Az általunk kínált szublimációs festékekre garanciát vállalunk a minőség és hatékonyság tekintetében egyaránt.Többféle kiszerelésben is vásárolhatóak.


4. Szublimációs papír

Speciális bevonattal ellátott papír mely megakadályozza, hogy a szublimációs festék a papír belsejébe szívódjon.Óvva intjük Önt a távol keleti vagy egyébb gyenge minőségű szublimációs papíroktól,mivel ezen papírok használata a gyengébb végeredmény mellett egyébb problémákat is eredményezhetnek(besárgulás,áttűnés,stb.) Bátran kijelenthetjük,hogy egy olyan világmárkát forgalmazunk, mely előkelő helyet foglal el a szublimációs papírok piacán.


5. Hőprés

A hőprés gép a megfelelő hőmérséklet és nyomás értékeket biztosítja, így viheti át a transzferpapírról a nyomatot az üres tárgy felületébe. A hőpréseknek több kategóriája van a felhasznált anyagok méretétől és formájától függően:
- Sík hőprések-sík tárgyak vasalására használható.
- Speciális formájú hőprések:  bögre hőprés, sapka hőprés, tányér hőprés.
Léteznek manuális és pneumatikus változatban is.Eddigi tapasztalataink alapján szintén állítjuk, hogy legalább a sík prések esetén kerüljék az olcsó távol keleti változatokat,mivel általában az ilyen gépeknél előbb vagy utóbb a hőleadás nem lesz egyenletes,ezáltal a nyomat jelentősen elváltozik.


6. Üres szublimálható alapanyagok, textilek,kiegészítők

Ezek szublimálható bevonattal ellátott termékek,az erre alkalmas textíliák,valamint az egyébb kisebb kiegészítők(pl. hőálló ragasztószalag a nyomat rögzítéséhez).Termékskálánkat megtalálja webáruházunkban.


7.Információk,nyomtatási paraméterek

A könnyű kivitelezés érdekében elengedhetetlen az egyes elemek helyes megválasztása. A Hőprés,a nyomtató, a festék, a média, a nyomtatandó alapanyag minősége és használhatósága egyaránt befolyásolja a végeredményt, ám fontos szereppel bírnak az egyes termékek nyomtatási hőmérsékletének ,idejének és erősségének az ismerete ismelyek szintén kihatással vannak az erdményre. E tekintetben többéves tapasztalattal és technikai segítséggel kívánjuk segíteni minden kedves ügyfelünket.


szublimacios bogreHasznos információk kisformátumú egyedi fényképes ajándékgyártáshozMilyen önköltséggel kell számolni a szublimálható termékek gyártásakor?

- Az általunk forgalmazott nagyon jó minőségű Manoukiian szublimációs festék: 25€/200ml 
- Az általunk forgalmazott amerikai TexPrint transzferpapír: 0,14 €/A4/db
Egy átlagos fotó nyomtatásánál kb. 0,4ml tinta fogy el A4-es méretű nyomtatásnál, vagyis a nyomtatási költség A4-es lapra  összesen 0,19 €  (festék+papír)

Kalkuláció 12 db egyedi fényképes bögre gyártására (teljes felületen nyomtatva)

- Összes nyomtatási költség: 0,76 € (4xA4,1db A4-es papíron 3db 20x8,5cm-es fotó)
12db üres szublimációs bögre: 11,28 €
ÖSSZES KÖLTSÉG: 12,04 € nettó


Az egyedi fotós bögre átlagos kisker. eladási ára 7-10 Eur, így a szublimációs rendszerünkkel könnyedén kitermelhetünk kb. 72-108 € hasznot a 12db fotós bögre készítésekor, melyhez kb. 40-50 percre van szükség!

Copyright 2012 - 2023 © promoslovakia